Залишаю вам рецепт смачного ванільного бісквіту, який завжди вдається і легкий у приготуванні. Рецепт на 4 яйця

Залишаю вам рецепт смачного ванільного бісквіту ,який завжди вдається і легкий у приготуванні.

Я використала  форму діаметром 18 см, рецепт на 4 яйця. !! 

 Приблизна кількість на 18 см 3-4 яйця(великі)

На 20 см 5-6 яєць і тд 

РЕЦЕПТ класичного бісквіта: 

•на 1 яйце (1 кат) :

•щіпка солі

• 30 гр цукру 

•26 гр борошна + 6 гр  крохмалю

•0.5 ч.л ваніліну або ванільного цукру 

 або (для шоколадного) 16 гр борошна + 10 гр какаo + 6 гр крохмалю 

На 4 яйця:

• щіпка солі 

• 120гр цукру 

• 104гр борошна +24гр крохмалю 

• 1ч.л ванільного цукру 

Або (для шоколадного )64гр борошна +40гр какао+24гр крохмалю 

ПРИГОТУВАННЯ:

1.Збиваємо яйця, цукор, сіль і ванільний цукор до пишної піни. Маса має посвітліти.

2. Змішуємо борошно та крохмаль в сухій посуді (якщо сумніваєтесь, то можна додати 0.5 ч.л розпушувача)

3. Поступово додаємо борошняну суміш до яєчної і акуратно перемішуємо лопаткою. 

4. Виливаємо у форму,  застелену пергаментом або фольгою якщо форма  без дна і випікаємо 20-25хв при температурі 180*с.

Лайфхак: зразу після випікання вийміть бісквіт і переверніть верхом вниз на 10-15хв , так бісквіт буде ідеально рівний без шапочки .

 Повністю охолоджений бісквіт  обгорніть харчовою плівкою і поставте на ніч у холодильник, так його буде різати.

Marianna Ilavska

About the author